Plafonds kraaldelen, stucplafond of systeemplafond

PlafondsGestuct plafond, houten plafond of systeemplafond?

Plafonds zijn een essentieel onderdeel voor het bepalen van de sfeer in een ruimte. Aannemersbedrijf Van Houten en Co plaatst onder andere systeemplafonds, houten plafonds, een plafond opgebouwd uit kraaldelen of een gestuct plafond. Alles behoort tot de mogelijkheden.

Stuclijsten
Plafond met kraaldelen

Een plafond met kraaldelen

Een plafond voorzien van kraaldelen geeft sfeer aan de ruimte. Het type kraaldeel en de opbouw van het plafond (vaak worden er balken overdwars geplaatst over de kraaldelen) zijn smaak gebonden. Zo kan een Kraaldelen plafond worden opgebouwd uit vuren, grenen of andere houtsoorten waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft bij de afwerking. Er kan ook worden gekozen om het kraaldelen plafond te voorzien van MDF of kunstof kraaldelen. Dit oogt een stuk strakker omdat deze materialen geen knoesten en houtstructuur bevatten.

Plafond laten stucen?

Een gestuct plafond is erg in trek en kan zowel klassiek of modern worden uitgevoerd. Voor een gestuct plafond is een geschikte ondergrond cruciaal. Zo moet een plafond voorzien van gipslaten niet alleen recht maar ook minimaal om de 30cm geschroeft zijn tegen doorhangen of andere problemen. Een gestuced plafond wordt bij aannemersbedrijf Van Houten en Co altijd voorzien van gaas tegen het inscheuren (waar nodig), altijd met een lange rij gevlakt, gesponsed en afgepleisterd voor het strakste resultaat. Als aannemer zorgen wij naar wens ook voor het plaatsen van eventuele lijsten en ornamenten. Na het plakken van de lijsten en ornamenten worden ook de naden naderhand apart bijgewerkt voor het mooiste resultaat.

Stuc plafond met lijsten
Plafond stuc onder dakkapel

Toe aan een nieuw plafond?

Timmerbedrijf Van Houten en Co plaatst diverse typen plafonds, waaronder systeemplafonds, houten plafonds, een plafond opgebouwd uit kraaldelen, een gestuct plafond, etc. Ook worden plafonds steeds vaker iets verlaagd zodat het inbouwen van spots mogelijk is. Alles behoort tot de mogelijkheden.

Is uw plafond aan vernieuwing toe of bent u toe aan iets heel anders, dan kunt altijd contact met ons opnemen.

contact

Voorbeelden van plafonds

Plafond zolder gestuct

Gestuct plafond in dakpunt

Schuin plafond in de hal met kraaldelen

Schuin plafond in de hal met kraaldelen

Landelijke keuken geplaatst

Stuclijsten in hoek met koof

Stuclijsten op buiten hoek

Stuclijsten op buiten hoek

Voorbeeld stuc plafond

Voorbeeld stuc plafond met lijst

Dakkapel plafond gestuct

Dakkapel plafond gestuct

Plafond met kraaldelen in de keuken

Plafond met kraaldelen in de keuken