Lambrisering, verwarmingombouw of radiatorombouw

Lambrisering en verwarmingsombouw


Lambrisering modern of klassiek?

Lambrisering in een kamer brengt een bepaalde sfeer met zich mee. Er kan worden gekozen voor bijvoorbeeld lambrisering uit kraaldelen voor een klassieke uitstraling maar er kan ook gebruik worden gemaakt van MDF of kunststof die een strakke en moderne look geven. In combinatie met een verwarmingsombouw is het ook mogelijk om deze in dezelfde stijl door te laten lopen als de lambrisering.

Verwarmingsombouw op maat, radiatorombouw op maat
Lambrisering met kraaldelen

Lambrisering

Een kamer voorzien van lambrisering geeft sfeer aan de ruimte. Het type lambrisering is smaak gebonden. Zo kan lambrisering uit kraaldelen worden opgebouwd uit houtsoorten met een zichtbare houtstructuur zoals uit vuren of grenen. Er kan ook worden gekozen voor een MDF of kunststof lambrisering. Dit ziet er een stuk strakker uit omdat deze materialen geen houtstructuur of knoesten bevatten.

Verwarmingombouw of radiatorombouw

Een radiator of verwarmingspaneel is voor veel mensen een doorn in het oog en laten een verwarmingsombouw plaatsen. Om voldoende verwarmingscapaciteit te houden van de radiator na het plaatsen van de ombouw dient er een goede convectie (warmtectroming) te worden behouden. Bij het bouwen van de verwarmingsombouw dient hier dan ook rekening mee te worden gehouden. Een verwarmingombouw of radiatorombouw is er een vele verschillende soorten en maten. Hiernaast staat een voorbeeld van een ondiepe verwarmingsombouw zodat deze weinig ruimte inneemt in de hal. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Verwarmingombouw ondiep geplaatst in de hal
Lambrisering met een plafond uit kraaldelen

Lambrisering en een plafond uit kraaldelen

Een mooie combinatie die een sfeervolle uitstraling geeft aan een kamer. In het voorbeeld hiernaast is het plafond opgebouwd uit kraaldelen en zijn er balken overdwars overheen geplaatst. Zo zijn de naden van de kraaldelen niet meer zichtbaar en daarnaast geeft het ook nog eens een mooi resultaat. In dit voorbeeld is er gebruik gemaakt van mdf kraaldeling voor zowel het plafond als de lambrisering.
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u andere vragen neem dan contact met ons op.

contact

Voorbeelden van plafonds

Lambrisering

Lambrisering uit MDF kraaldelen

Schuin plafond in de hal met kraaldelen

Schuin plafond in de hal met kraaldelen

Verwarmingsombouw in de slaapkamer

Verwarmingsombouw in de slaapkamer

Verwarmingsombouw ondiep

Een ondiepe verwarmingsombouw

Plafond met kraaldelen in de keuken

Plafond met kraaldelen in de keuken